Jodå, vi lever och har hälsan...

Fanken vad segt det har varit på bloggfronten på sistone. Det är väl årstiden... Vi har haft härliga dagar i Vika igen med långa skogspromenader. Utforskade skogen lite mer för att kunna hitta en ny sträckning av vår runda som innebär att vi slipper gå förbi ett hus där det flyttat in en schäfer. Låter det märkligt? Inte alls. Jag törs inte gå förbi med Alfons utan att veta säkert att hunden är under kontroll. Hunden ligger ofta lös på tomten, staketet är så lågt att han troligtvis kan kliva över det utan problem och grinden är alltid öppen. Vete fanken hur jag ska bära mig åt om jag går själv med Alfons, vilket jag oftast gör. Ska jag binda fast Alfons och gå fram och reka innan jag törs passera? Det är ett otyg det där. Måste nog gå dit eller stanna med bilen när jag ser att hunden är ute och prata lite med ägaren. Det kanske visar sig vara en väluppfostrad snäll sak? Håller er underrättade om hur det fortlöper. Apropå opålitliga hundar, min vän D berättade att han nu skulle sända in bilder på sin vad till försäkringsbolaget. Jag såg ut som ett frågetecken för han hade glömt att berätta för mig att han blev biten av en schäfer de mött under en promenad i augusti förra året. Ett par gick med hunden, de möttes och hälsade kort och PANG så satt schäferns käftar runt hans vad när de hade passerat. Min vän hann aldrig fatta vad som hände. Hunden blev förhoppningsvis avlivad efter den incidenten. Undrar vad som hände i hundens huvud där... Ska som omväxling berätta om ett annat hundmöte som jag och Alfons upplevde på midsommarafton. Vi gick för att plocka blommor och såg en barnfamilj med en mindre hund lite längre fram på vägen. När vi närmade oss så kommenderade familjen ner sin hund i diket och där satt den medan vi passerade! "WOW! Imponerande!" fick jag ur mig. Tänk så trevligt om fler kunde lära sin hund sånt? Jag förväntade mig att se hunden hänga i kopplet och go bananas men ack så jag bedrog mig! Mer sånt vill vi se! Annars har det skett framsteg vill jag lova på badfronten!
Alfons hoppar i vattnet utan att tveka och hämtar sin leksak. Vi ska upp igen i slutet av veckan och det ska bli rejält varmt så jag ska utmana honom lite genom att gå längre ut med leksaken...
Det här badet behövdes efter vår skogsrunda efter att regnet upphört. Alfons ÄLSKAR att rejsa i gyttjefyllda diken!
Mattes lortgris!
Men finast ändå!

Tur...

att andra orkar blogga! Annars skulle Alfons varken ha varit här eller där! Laddar kraft och återkommer strax. Lovar!

Liten blir stor!

Här har vi varit upptagna med studentfirande så bloggandet har fått vila. Syster med Viggo kom upp igen och det gick fortsatt bra med pojkarna. Viggos utbrott på Alfons kommer alltmer sällan och vi låter honom hållas. När han säger till Alfons på skarpen så finns det oftast anledning till det ;-). En annan sak som jag noterat är att Alfons helt plötsligt börjat lyfta på benet när han kissar. Det är väl det plötsliga inslaget av testosteron som triggar honom att faktiskt bli en stor pojke. Här finns ju annars bara husse och en kastrerad hankatt... På studentmottagningen kom även Selma och det var så roligt att se hur pojkarna svärmade för henne.
Hon satt tålmodigt och blev slickad på, nosad på, buffad på. Men hon är en tuff tjej som då och då fick nog och satte båda pojkarna på plats.
Oj, så Viggo trånade... Han gläfste med sitt ljusaste skall, så där som han tydligen bara gör när han jagar katt eller kanin. Han blev så kär!
Det var Viggo som gick segrande ur striden om Selmas hjärta. Det var som om Alfons förstod att han inte var deras sort! Han lämnade dem ifred och de gick ensamma ut på ängen i solnedgången. Inte ett öga var torrt...
Här kommer en "smickrande" närbild på Alfons som lillmatte tog på honom...
Selma har även andra intressen -  inte bara snygga italienska pojkar... En liten kanin kan också liva upp tillvaron...
Vaddå? Jag? Jaga kaniner? Jag bara tittar lite på dem... he, he, he...
Våra kaniner har nog ett toppenliv! De har fått tillstånd av markägaren att gräva sig ett "litet" hål i marken.
Där möbleras det för fullt! Lulu Carter skulle bli grön av avund!
Molly samlar på sig allt hon kan hitta och slinker sedan ner i hålan. Undrar om man blir bjuden på inflyttningsfesten?

RSS 2.0