Springtime!

Vet ni vad jag och Alfons gjorde när vi kom hem från jobbet? Gissa! Vi tog vår första löprunda tillsammans! Herregud, säger jag bara... Tungt var bara förnamnet men inte för Alfons inte... Min löptakt var hans travtakt! Perfekt! Vi har nu officiellt påbörjat vår träning inför Hundlöpet som går av stapeln den 11 september på Lidingö. Varje sund människa skulle förstå att datumet i sig är tillräcklig varning. Det liksom skriker ut "Don't go there!" Påminn mig om att jag borde ha fattat det när ni plockar upp resterna efter mig när vi passerat mållinjen (om jag kommer så långt).

Seriöst håravfall!

Lever just nu med en hund som fäller hår som jag vet inte vad. Man dammsuger och på väg tillbaka till städskrubben med dammsugaren vadar man återigen i hundhår. HUR kan så mycket hår ramla av från en och samma hund? Funderar på att testa Regaine på honom. Kinkig med maten är han också. Senaste greppet är att dressa maten med en matsked VOV blöt hundmat på burk och det går rätt bra. Annars äter Alfons gärna upp katten Lokes mat. Loke ger igen med samma mynt. Snart har vi väl en katt som skäller och en hund som jamar...
Idag när vi gick i skogen sände jag upp honom på lite stenar och stubbar. Ibland tycker Alfons att stenen är lite för hög.
Stubbar går också bra.
I morgon börjar en ny arbetsvecka. Så här kan det se ut när vi gör oss redo för lunchpromenaden. Notera Alfons dregelsträng och pölarna på mattan... Det är kollegan som dragit ut godislådan för att ladda fickorna med godsaker till vovvarna och plask så rinner snålvattnet till. Alfons a k a Pavlovs hund.
Ni märker kanske att jag testar en ny design på bloggen. Vete fanken om den blev bättre...

Helg och ljusa tider

Äntligen fredag! Har haft lite dåligt med tid för älsklingspojken på dagarna och det dåliga samvetet gnager... Nu när man äntligen kan glädja sig åt att våren är i antågande - vad händer då? Då kräksnöar det igen! Okej, lite "ljust och fräscht" blev det ute man jag vill ha BARMARK! I onsdags var vi på första träningstillfället på handlerkursen på Hundudden. Fick lite bra tips men har ju en hund med hopplös bakdel för tillfället. "Härlig hund med ett riktigt bra underbett" var i alla fall omdömet från Torbjörn Skaar. Alltid nåt! Efter en lång dag på kontoret så låg givetvis Alfons och ålade på rygg där i början när vi satt och lyssnade på lite teori. Det är två Ridgebacks, en Dvärgpinscher, en Berner Sennen, en Foxterrier och en slags portugisisk ras (ser ut lite som en Dansksvensk gårdshund) med på kursen. De där små hundarna bjäbbar som attan när man kommer för nära. DRYYYYYGT! Sånt beteende borde vara no no även man är liten och söt. Det intressanta är att se hur hundägaren hanterar det hela. Att hytta med pekfingret, skrika SITT och sen forsätta säga FYYYYYY trots att hunden satt sig ner - det är inte min grej. Det är ju uppenbart att sådana där utfall måste tränas bort på ett systematiskt sätt med positiva metoder. Att försöka få bukt med det under en kurs är inte särskilt smart. Störningen är på tok för stor. Ska träna lite på stående under helgen. Under våra lunchraster så har vi ju lampklossarna att träna på. Alfons rusar fram till dem, ställer framtassarna på den, klick! Belöning! Nu kräver jag att han ska vandra runt med bakdelen mot mitt ben. Han är väldigt bra på det! Början till ingångställning! Ska be kollegan filma oss en dag så ska ni få se. Fick förresten kallelse till sökkursen idag! Ska bli så kul och det är bara hoppas att snöfanskapet är borta till dess! Har jag sagt hur mycket jag älskar min finaste Velourpojke? Min goda vän som hittade på Alfons smeknamn meddelade mig glatt att nu hade hon hittat en matchande dress till sig själv!

Bollen med 7 liv!

Är nyss hemkommen från dagens runda med Sassa och hennes matte Ullis. Det blev en lång runda, samma som igår fast vi gick lite längre in på skogsvägen. Mulet väder, men det är nästan bättre än när solen bländar rakt i ögonen (i-landsproblem, eller hur, ha ha!). Modiga Ullis klättrade upp på timmertraven och HITTADE BOLLEN!
TACK ULLIS!
Jag har två likadana bollar - i samma färg t o m - för att kunna göra dem helt likvärdiga som belöning. Världens bästa boll helt enkelt som jag köpt på Canis för 79 NOK. Jag såg att även Haninge Hundhälsa säljer dem. De håller för kamplekar (intensiva sådana vill jag lova) och är himla bra att kasta med (nåja, om man är någorlunda begåvad med kasttalang). Jag vet inte hur många gånger jag varit på gång att kasta bort dem eller räddat dem från träd där de hängt och dinglat. Lyssnade förresten av min telefon alldeles nyss och hörde att valberedningen på RACC (rasklubben för Cane Corso) ringt och sökt mig för att höra om jag var intresserad av en styrelseplats! Oj! Smickrande! Nu var det visserligen för sent för mig att tacka ja för de ville att jag skulle svara innan kl 13, men jag tror inte att jag hade tackat ja ändå. Som jag förstått det hela (efter att ha tagit del av intensiva diskussioner på Cane Corsoforumet) så får man som styrelseledamot inte uttala sig på nätet, inte blogga, kommentera andras bloggar etc. Där hade jag floppat direkt kan jag erkänna. Jag gillar att kommentera, blogga och uttala mig om allt möjligt. Jag delar inte deras uppfattning om att det inte är lämpligt. Tvärtom! Är man styrelseledamot eller förtroendevald över huvudtaget tycker jag att man SKA uttala sig i olika frågor, man ska delta i debatter! Hur ska annars medlemmarna veta var man står i olika frågor? En annan sak är att man inte ska delta i beslut som på något sätt berör en själv eller närstående (jäv) när man sitter i en styrelse. Eller uttala sig i frågor på ett sådant sätt att man uppfattas som att man framför hela styrelsens uppfattning när man i själva verket framför sin egen personliga åsikt. Jag kanske tänker fel där - vad säger ni? Nu lär jag väl aldrig bli tillfrågad igen, ha ha ha!

Tunga grejer

Idag tog vi en härlig skogspromenad till favoritstället. Stora ängar och inte en kotte! Den här gången fick vi med oss husse också. Alfons gillar verkligen när vi är fler ute och går. Han slappnar av och gottar sig åt att vara en i flocken. Det är väldigt skönt med en hund som håller sig nära oss hela tiden så han går lös mest hela tiden. När vi kom fram till ängen så gjorde jag misstaget och slängde i väg hans ena gummiboll på snöre. Okej, jag är helt värdelös på att kasta och den här gången slängde jag bollen snett rakt över i en stor hög av avverkade björkar. Vi letade ett tag men gav sen upp. Man vågar ju inte riktigt börja klättra i en timmerhög för börjar det rulla, ja då kan man ju hälsa hem. Jag får köpa en ny boll. Alfons har ett extremt föremålsintresse vilket är väldigt roligt. Han är därmed inte särskilt svårbelönad. På vägen hem så hittade Alfons en stor pinne som han absolut skulle få med sig. Husse tog lite bilder på en kämpande Alfons. Den skulle bara med hem!
Han ser helt galen ut här!
Skam den som ger sig!
Den här pinnen var lite mer hanterbar!
Ibland är det skönt att få lite hjälp!
Vänta på mig!
I morgon följer Sassa med ut på promenad och det tycker Alfons är skoj även om hon blir sur när han blir lite för hårdhänt. Det är inte lätt att vara en liten pojke i en stor kropp!

Träningsrapport

Fy fanken vilket väder vi har just nu! Det kräksnöar blötsnö och den som ligger på marken verkar räcka huuuur länge som helst trots regn och plusgrader... Samtidigt får man ju försöka aktivera sin hund på nåt sätt... Efter middagen idag tog jag med fettranden som jag skurit bort på fläskkotletten från middagen, ett par av Alfons älsklingsleksaker, satte på mig stövlarna och gick ett varv i trädgården och droppade fläskbitar lite här och var i mina spår och gömde hans leksaker på lite olika ställen. Efter en stund tog jag med honom ut och skickade ut honom att spåra. Han tog upp mitt spår på en gång och blev väldigt förvånad först över fläskfynden han gjorde längs vägen. Mina glada tjoarop gjorde dock att han blev säker på att det var meningen att han skulle hitta dem. Leksakerna hittade han lika lätt. När vi gått varvet runt så tränade vi lite med apportbocken. Han ska hämta den, jag klickar när han är på väg mot mig med apportbocken i munnen och slänger sedan iväg hans älsklingsboll bakom mig. Idag började jag att testa honom mer genom att låtsas slänga iväg bollen utan att klicka. Mycket riktigt så släppte han genast apportbocken och satte iväg efter en boll som inte var kastad... Han blev väldigt förvånad! Jag gjorde ett par repititioner när han fick klicken och ivägslängd boll för att återgå till lurendrejeriet. Han lär sig så himla fort. Han släppte visserligen fortfarande men kom liksom på sig efter bara ett par steg och vände tillbaka för att hämta upp den där grejen han tappat på vägen ;-). Jag lät honom få ett par lyckade repetioner med klick medans han hade apportbocken i munnen för att befästa det korrekta. Där slutade vi. Målet är att jag kan vifta och slänga hur mycket som helst med bollen - han SKA inte släppa förrän klicket kommer!
Här ser ni förresten beviset på röntgenresultatet (ja, jag ska sluta tjata om det här)!
Har förresten anmält oss till Handlerkurs på Hundudden som går 5 onsdagskvällar för Torbjörn Skaar, internationell utställningsdomare och professionell handler. Det ska bli himla kul! Åh, vad jag längtar efter barmark, hörrni!

A som i Alfons eller...

HD A! Efter en lång väntan fick jag så äntligen resultatet från SKK! Efter 3 veckor utan resultat ringde jag SKK för att höra varför det dröjde så och fick då veta att de inte fått några bilder! Ringde då Bagarmossen och det visade sig att de inte skickat över bilderna. SUCK! Vänta ett par långa veckor till... I måndags ringde jag SKK igen för att kolla att de i alla fall fått bilderna och då meddelade tjejen glatt att resultatet precis var klart och att han fått HD A och ED 0, således var helt fri runt om! Vilken känsla! Detta står alltså nu att läsa på SKK:s hemsida om vår guldklimp!
Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2011-02-02 Djursjukhuset Bagarmossen HD grad A
2011-02-02 Djursjukhuset Bagarmossen ED ua (0)
Tack In Futuro för den alldeles perfekta hunden! Nu måste vi se till att fylla på innehållet på den här sidan också:

Titlar
Det finns inga registrerade titlar för denna hund.

Det som göms i snö...

Nu är vi hemma igen efter skidsemestern och det blev ett kärt återseende med Alfons... Han blev så glad och gick runt hela eftermiddagen och kvällen med nån av våra händer i munnen! Han kärleksgnager när han är extra glad. Han har haft det toppen hos svärfar och har uppfört sig väl och det är alltid skönt att höra. Väl hemma så gosades det med filten och husse.
Idag har vi varit ute på långpromenad i vårsolen. För ett par veckor sedan kastade lillmatte bort en av Alfons älsklingsbollar i snön. Han hittade inte den och inte vi heller. Jag tror att jag skickat ut honom ett par gånger för att söka rätt på den utan resultat. När vi gick förbi idag tänkte jag att vi gör ett till försök, men lite tveksam var jag. Ville ju inte att han skulle misslyckas ännu en gång. Äh, vad sjutton - sök bollen Alfons! Han gick ut i snön och hittade ett ställe på en gång som fångade hans intresse. Han började gräva frenetiskt med framtassarna och VOILA!
Här är det nåt...
Jag är säker!
Ha, det visste jag väl!
Hur fasiken får jag loss bollen som är fastfrusen där i snön...?
Tada! Nu är den loss!
Den är såååå rolig att leka med!
Här posar min lilla stekare! Jag sa "kommer husse?" och då sträckte velourpojken lite på sig och fick lite attityd! Vi gick vidare till ett härligt område där de rensat bort all sly. Stora ytor att busa runt på! Filmade Alfons när vi tränade lite apportering. Övningen går ut på att han ska komma in med den ena bollen för att jag ska slänga den andra bollen. Han släpper här bollen och fortsätter in till mig utan boll. Det tar ett par sekunder innan han fattar vad han saknar... Han ska sen inte släppa bollen när jag börjar vifta med den andra utan vänta på Varsågod! Timingen är så sjukt svår att hålla koll på! Ni märker i filmen att när jag beslutar mig för att säga Varsågod! - då har Alfons redan släppt bollen. Fanken också! Det är svårt att träna och filma samtidigt!

Alfons är på sportlov!

Ingen uppdatering av bloggen blir det denna veckan för vi är på skidsemester och Alfons har sportlov hos svärfar. Rapporterna därifrån tyder på att han har det gött med mycket lek med bollen på isen och det värmer mattes hjärta...

RSS 2.0