Ur spår!

Idag tog jag med mig Alfons ut i skidspåret! Så bra han skötte sig! Han höll sig fint på sidan och sprang som han inte gjort annat. Jag råkade ramla och då blev Alfons helt tossig! Folk skrattade gott! Det här gör vi om, gubben!


Retstickan Alfons

Ibland är Alfons en sån retsticka...

Kursen lider mot sitt slut

Som ni vet har jag gått Klickerkloks onlinekurs i nästan två månader. Hur har det gått då, undrar ni säkert! Vad har vi lärt oss? Jo, Alfons har lärt sig backa och göra ett hoppstå! Sen har vi lärt oss att Rom inte byggdes på en dag... Han är ju så rolig, den här doggen jag har. Inte världens mest kvicktänkta jycke men när det väl sitter, då sitter det för alltid. Vi är framme vid den sista lektionen som handlar om signalkontroll. Alfons ska utföra något på kommando, inte annars. Svårt det här... Han utför beteendet men han väntar inte tills jag säger kommandot. Just nu backar han för fulla muggar och lägger in ett hoppstå lite här och var utan att invänta kommandot. Han ser ut som en groda! Han blir jättefrustrerad när han inte förstår vad jag vill och börjar bröla som en tjur. Jag måste därför belöna själva väntandet också. Fortsättning följer... Vem har sagt att det är lätt att träna hund? Sammantaget kan jag varmt rekommendera kursen för den ger en så många verktyg att jobba vidare med. Gå den bara under en ljus årstid för när jag har tid att träna är det tvärmörkt ute och helt omöjligt att filma.


Pedigree

Har precis fått hjälp med att lägga upp en bild och HD-status på Alfons i Cane Corso Italiano Pedigree Database. Titta så fint det blev!

Alla hjärtans dag!

Idag så gav Alfons blod för andra gången i sitt liv. Det gick jättebra! Han låg stilla och slöt faktiskt ögonen ett tag (eller så kanske han tuppade av?). Som lön fick han massor av köttbullar, en reflexväst (den största de hade!) och en påse mat till katten Loke därhemma. Alfons äter ju färskfoder så det går ju inte åt nåt torrfoder... En vikt tog jag också; 56,7 kg! Jag märker att han blir stadigare genom att halsbandet sitter trängre. Vart skall detta sluta? 60 pannor eller?


DLS!

Jag vann! Jag var med i en tävling som Viggos uppfödare hade. Den gick ut på att döpa ett hundkoppel och jag måste ha gjort nåt rätt för jag vann ett koppel! Det blir en perfekt födelsedagspresent till lilla Semlan som fyller år nästa helg! Och hon ska få fira sin födelsedag hos oss för hennes matte och husse ska på bröllop!
Titta här vilka fina koppel Camilla säljer och se på tusan! Ett av dem är uppkallad efter DLS, fast det ska nog i Alfons fall heta DSS!

Kärt återseende!

Idag fick vi besök av goda vännerna Mia och Lasse. Vi konstaterade att det måste vara typ 10 år sedan sist! Men gamla vänner kan man träffa igen och känna som om det var igår! De hade med sig sina hundar Dot och Chezz, två Australian Shepherds på 3 och 5 år. Det gick jättebra med Alfons. Chezz fick bara tala om för honom på skarpen att man INTE tokspringer och bär sig åt! Hjälpte väl så där... Han fortsatte att busa men på behörigt avstånd (nästan jämt i alla fall). Vi gick en runda i skogen så att hundarna fick springa av sig lite. Det blev lite mildare på eftermiddagen för i morse var det tokkallt. Vattnet hade frusit i duschen och det gör det alltid när det kryper ner mot -15 grader så där. Det som var ännu värre var att en fas gick mitt i matlagningen. Lyckades i alla fall få ihop lunchen till slut.
Här pustar Alfons lite mellan rusningarna...
Fina Dot poserar på en sten!
Tjolahopp!
Nu lyssnar du på vad vi säger, din drummel!
Skit på're kärring! ;-)

Fint besök!

Idag fick Alfons besök av sitt stora fan, Eva! Det är faktiskt hon som döpte Alfons till Velourpojken! Det var väldigt kallt på promenaden så Alfons fick lite köldkramp i tassarna. Det kommer när går i djup snö märker jag. Så länge vi går på plogade vägar går det bra. I morgon får vi besök av två Aussitjejer! Mer om det senare!


RSS 2.0