Hot spots...

Värmen är härlig men med den kommer andra otrevliga saker. Upptäckte för en vecka sedan att Alfons fått hot spots på kinderna a k a våteksem. Har på egen hand försökt komma till rätta med detta men det ger sig inte. Blir nog att besöka veterinären i alla fall. Köpte en bra ring till honom så att han inte ska klia sig. I en tratt blir det lätt fuktigt och varmt på egen hand. Jag tror att detta utlöstes av att han legat med kinderna mot galonet i biabädden sånt är det bäddat med lakan.


Dalasemester!

Nu är vi uppe i Dalarna vilket Alfons gillar skarpt. Här strosar han runt på gården och bara myser. Eller så kan man sitta och vädra snoppen utan att någon bryr sig... Hela sjön är en enda stor vattenskål, tycker Alfons! I en sån simmar man inte! Och så får han träffa Loke, storebrorskatten, som fick flytta hit upp när vi flyttade till lägenhet. Loke blev 14 år i maj. Livet är bra toppen nu!


Semester och fest

Veckan i Skåne var regnig och blåsig men vad gjorde det när man fick ha hela stranden för sig själv! Det gick också fint att umgås med Viggo. De är ju faktiskt glada över att se varandra och möter varandra med viftande svansar. För säkerhets skull får alltid Viggo vara lös då. Han går annars igång på att kopplet stryps åt och det är inte rätt sätt att träffa en annan hund på. Alfons bryr sig inte. Sen går de sida vid sida och kan lukta på samma fläck utan att bry sig. Viggo blev bara arg en gång och det var när hans lillhusse tog upp en frisbee vilket fick Alfons att bli lite glad och studsig. Gillas inte! Men det tar sig!


RSS 2.0