Ensam herre på täppan!

Nu har Selma åkt hem med sin familj! Det var ett efterlängtat återseende, i alla fall från människornas sida. Hundar är ju som de är, lever i nuet liksom. Jaha, kommer ni? Kul! Vilket okomplicerat liv de lever! Här och nu! Nu kan vi ta bort alla kompostgaller och slippa bevaka mackan på bordet, men oj vad tomt det blev! Selma är en härlig hund med en oerhört tydlig på- och avknapp. Alfons tappade inte humöret en enda gång trots att det säkert kan vara jobbigt med en tjej som rider frenetiskt i ens ansikte... Eller så tyckte han att det var rätt trevligt. Vad vet vi, tråkiga människor? Det kanske bara är ett annat sätt att umgås på? Idag fick båda vovvarna följa med ner till havet för lite bad och lek.
Det var omåttligt varmt idag igen och hundarna var lite medtagna av värmen. Igår när vi gick en promenad på kvällen var det fortfarande för varmt för Alfons. Jag tror att han hade druckit lite dåligt för på vägen hem så vägrade han plötsligt gå. Det var lite obehagligt. Jag var nästan beredd på att han skulle rasa ihop för han såg helt färdig ut. Selma studsade runt som vanligt. När vi äntligen kom hem blötte jag ner handdukar och kylde honom med och han drack också vatten. Som tur var så blev han pigg igen efter ett tag.
Här söker Alfons lite skugga men det var inte mycket av den varan...
Det börjar bli mer bad för Alfons räkning. Han är inte så feg längre men det är ju inte så att han hoppar och simmar. Det har han inte kommit på än. Han är fortfarande en riktig badkruka...
Måste avslutningsvis bara kräkas lite över en artikel i senaste numret av Hundsport. Artikeln handlade om Anna Anka och att hon designat ett halsband som man kunde vinna. I artikeln lyftes Anna Anka fram som en riktig hundälskare men det bisarra var att de valt att illustrera artikeln med en bild på Anna Anna med sina två hundar bärandes STACKELHALSBAND! För er som inte vet vad ett stackelhalsband är så kan jag berätta att det är ett halsband med taggar som gräver sig in i hundens hals om den drar i kopplet. Sådana halsband är förbjudna att använda här i Sverige av förklarliga skäl. Ibland blir det väldigt fel!

Kommentarer
Postat av: Åsa Nilsonne

Stackars Alfons - han är nog inte riktigt designad för de här temperaturerna - och håller med om att Anna Anka var ett underligt val för Hundsport. Det lät dessutom som om hon hade köpt sina hundar i en Puppy Store... Brrr....

2010-07-18 @ 07:16:33
URL: http://valpenborderline.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0