Vinterland!

Äntligen är all lera och kletiga tassar ett minne blott! Det är så fint ute! Alfons älskar snön! Han rejsar runt som en galning och letar bollar i snön som han aldrig gjort annat. Han är otroligt duktig på att hitta dem! Det har varit mycket på jobbfronten och då får Alfons tyvärr inte så mycket uppmärksamhet som han förtjänar. Men han är lika glad för det! I fredags hade vi tantbesök på jobbet... Quinda, en 7-årig Ridgebacktik följde med sin husse till jobbet. Quindas husse brukar vara hos oss på fredagar men Quinda brukar vara hemma. Alfons trodde inte sina ögon! En tjej! På hans jobb! Hon var tyvärr inte lika förtjust i honom... Hon var minst sagt ointresserad. Det var en fröjd att se honom krumbukta sig - allt för att få igång henne. Han slängde sig framför henne (hela tiden 1 dm från henne), hämtade leksaker som han "tappade" framför henne, han ylade och gnydde men inte hjälpte det. Då gav han upp med en lång suck. Han gick och la sig. Om jag bara hade haft en filmkamera till hands! Jag är verkligen imponerad av hans oerhört schyssta sätt mot andra hundar. Måtte han förbli sån hela livet! Jag vet - jag tjatar och tjatar om detta men jag ser tvyärr så många hundar som lagt sig till med helt fel beteende mot andra. Hur blir det så?
Alfons och jag ska förresten stå i Cane Corsomontern på Stockholms hundmässa och göra reklam för rasen så är det någon som har vägarna förbi - kom och säg hej! Jag vet inte exakt tid men det kan bli samtidigt som Cane Corsovovvarna bedöms. I så fall blir det runt 9.00 lördagen den 18 december. Nu är det dags att ladda inför en ny jobbvecka!

Kommentarer
Postat av: Åsa Nilsonne

Vad glad du kan vara över Alfons underbara personlighet! (Nemi som vuxit upp hos en uppfödare som socialiserat henne efter konstens alla regler, och som sedan har varit här hos mig skäller fortfarande på både människor och hundar ute. Jag måste passa henne när nya människor ska klappa - senast härom kvällen högg hon efter en ung man. Tur att hon inte är en Cane Corso, nu skrattar folk bara åt henne, men jag strävar efter att hon ska bli som Alfons - eller i alla fall lägga band på sig, hans vänliga utstrålning kommer hon aldrig att få...)

2010-11-29 @ 07:36:14
URL: http://valpenborderline.blogspot.com
Postat av: Malena

ooo ett till snömonster!! Ivar hälsar och säger att han har hittat flickvän en söt tik några år äldre och av samma ras :p de andra tycker inte de är lika kul å leka med honom som sin egna ras..

2010-11-29 @ 12:56:30
URL: http://ivarsmatte.blogspot.com
Postat av: Gudrun svarar Åsa

Ja, visst är jag glad över det! Och inser hur svårt det är att komma till rätta med det om det inte funkar eftersom det till största delen är en läggningssak. Man har större tolerans med en liten hund men beteendet är inte ok för det. Det är himla knepigt att komma till rätta med. Varför tror du att hon gör så där? Vill hon hålla distansen? Är hon rädd? Självklart ska folk inte kasta sig över dina hundar utan att ha fått ok innan, men det måste vara svårt att hinna med när någon gör det plötsligt. Kanske vända hennes förväntan til något positivt (godis kommer ur sådana där händer)? Kör du handtarget med henne?

2010-11-29 @ 22:21:16
URL: http://velourpojkenalfons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0