Blodet droppar, blodet droppar...

Förra veckan var Alfons på sin första blodtappning så det passar ju bra med ett inlägg på blodstemat så här i Halloweentider! Alfons har nämligen blivit blodgivare! Det gick hur bra som helst. Det började bra när djurskötaren kom ut och hämtade Alfons, med näven full av köttbullar! Här är det bäst att hänga på tänkte Alfons.
Köttbullar är gott! Först togs ett blodprov i ena frambenet och det tyckte Alfons var lite läskigt, i alla fall när rakapparaten sattes igång. Blodprovet analyserades och sen fick Alfons klartecken. Förra gången vi var där så lämnade Alfons blod som analyserades lite mer ingående. Det tog någon vecka eller två innan jag fick beskedet att allt såg fint ut och att han var godkänd som blodgivare. Det är ju alltid skönt att få en hälsokoll på vovven med jämna mellanrum. Det är ju inte alla hundar som kan vara blodgivare. Man måste väga över 27 kg, inte vara importerad och inte heller vara en hund som reser utomlands. Sen måste man vara lugn typ för att stå ut med att bli tappad på blod. Alfons uppfyllde alla kriterier. Det här var alltså första gången som det skulle tappas blod på riktigt.
Här kollar Alfons att djurskötaren håller rätt på alla sladdar!
Titta vad duktig jag var! En hel påse blod bidde det! Vad gör man inte för lite köttbullar? Som tack för insatsen får Alfons även gratis vaccinering, gratis fästinghalsband och gratis blodanalys en gång om året. Dessutom får man hundmat från Eukanuba, Hills eller nåt tredje märke som jag inte kommer ihåg namnet på. Nu äter ju Alfons Vom og Hundemat så maten är ju inte nåt som vi släpar hem. Nu gör vi inte det här för att få gratis grejer utan för att göra en insats för hundar som akut behöver blod under en operation. Tack Linda för tipset! Om det är någon annan som är nyfiken på detta så är det bara att kontakta ditt djursjukhus. Det gjorde jag och de blev jätteglada!

Kommentarer
Postat av: Åsa Nilsonne

Alfons har kanske räddat livet på 5 Chihuahuor!

2011-11-17 @ 07:36:47
URL: http://valpenborderline.blogspot.com
Postat av: Gudrun svarar Åsa

Ja, Åsa, det värmer när man tänker på syftet...

2011-11-19 @ 10:24:36
URL: http://velourpojkenalfons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0