Spondylos - jävla skit!

Helt plötsligt blev Alfons väldigt dålig. Han satt och tryckte under mitt skrivbord och bara darrade. Jag hade märkt att han gick med kortare steg än vanligt men jag trodde att det berodde på att han hade täcke på sig. Det försöker han nämligen frenetiskt skaka av sig. Jag blev riktigt orolig. Han bara stod på golvet och kutade med ryggen. Jag ringde djursjukhuset i Bagarmossen och de tyckte att jag skulle komma in på en gång. Veterinären klämde på Alfons och misstänkte prostatainflammation eller nåt med ryggen. Han reagerade inte så värst när hon tryckte på ryggraden dock. Vi var precis på väg till ultraljudsundersökningen när strömmen plötsligt gick. Becksvart blev det. Nödaggregatet gick inte igång heller. Alfons fick stanna kvar över natten och på morgonen röntgade de hans rygg. De upptäckte kraftig spondylos på sista ländkotan... Just nu snurrar en massa frågor i huvudet och jag läser en massa på nätet. Hur kommer vårt liv att se ut framöver? Den 18/12 ska Alfons magnetröntgas och då kan de se mer exakt hur kotan och disken ser ut. Han äter smärtstillande nu och det verkar hjälpa. Han får sova med sitt Backontracktäcke så att han håller sig varm om ryggen. Just nu ser jag bara en lång rehabperiod framför mig och det känns väldigt tungt... Min finaste pojke som älskar att hoppa upp på stenar...


Kommentarer
Postat av: h

Åh nej vad tråkigt, jag lider med er båda två. Gör så ont när våra fyrbenta blir sjuka. :(

Hoppas detta löser sig till det bästa för er!

2012-12-07 @ 10:57:43
Postat av: Vicky

Usch vilka tråkiga nyheter. Kramar till dig och Alfons.

2012-12-07 @ 13:19:54
URL: http://busochpip.blogspot.se/
Postat av: N

Trist når det skjer noe med våre kjære. Men det kan gå veldig bra også. Jeg har det på tre av mine Caner. De har aldri vist symptomer annet enn hun ene, så jeg aner ikke hvor lenge de 2 andre har hatt det. Fant det ut på en ved en tilfeldighet når vi skulle røntge hjertet hennes som 10 åring.Og hun hadde virkelig masse pålagringer på to av virvlene helt bakerst. Og på to andre steder. Så tre steder i ryggen var to og to virvler helt sammenvokste. Så ut i fra mengde pålagringer har hun hatt det lenge. En hanne som vi fant det ut på som 8 åring. Også i forbindelse med røntgen av andre ting. Nå fant vi spondylose på 11 åringen. Men på henne er det nok ganske ferskt, for det var ikke så mye pålagringer enda. Der røntget vi ryggen p.g.a. store smerter. Jeg sendte en frisk hund ut i hagen for å tisse på natten, og fikk en hund som kom inn igjen etter 3 minutter med store smerter. Fikk beskjed om at hun da nok gjorde en bevegelse som forårsaket at det ble et slags "brudd" i pålagringene til spondylosen siden det ikke var nok pålagringer enda til å stive av de to virvlene det gjaldt. Så da kunne visst litt uvørne bevegelser forårsake slike brudd som gir smerter. Gikk på smertestillende i noen uker, og nå er det gått mange mnd uten at hun viser tegn til smerte. Så fortvil ikke, det er håp om et langt og lykkelig liv.

2012-12-11 @ 08:42:48
Postat av: Åsa Nilsonne

Ojoj, det var tråkiga nyheter, och oväntade. Hoppas på det bästa! Kram!

2012-12-11 @ 09:19:52
URL: http://valpenborderline.blogspot.com
Postat av: Gudrun svarar N

Tack N! Så skönt att läsa din kommentar! Det finns hopp om livet! Och tack även ni övriga för ert stöd och omtanke! Det värmer gott i hjärtat.

2012-12-11 @ 21:46:12
Postat av: N

Det finnes absolutt håp ja. Smertene er verst nå fram til det har blitt så mye pålagringer at virvlene stives av helt. Det er når de får disse "småbruddene" i de påbegynte pålagringene som gir de smerter. Så jeg fikk beskjed om å passe på at hun ikke løp rundt og gjorde en masse bråvenninger og svinger nå mens pålagrinene var så skjøre. Jeg trodde jo at det var verdens undergang jeg også. Man har jo hørt om at så mange Boxere avlives p.g.a. spondylose. Men veterinæren sa at det var nok mere vanlig blandt oppdrettere som da "ikke hadde bruk for de mere",at de avlives. Mens de fleste som har bare en familiehund beholder de, og de får som oftest(finnes jo alltid unntak da) et bra liv. Og det er jo mine 3 også et bevis på. :)

2012-12-14 @ 00:46:58
URL: http://freewebs.com/hihankara
Postat av: Gudrun svarar N

Tack än en gång!

2012-12-17 @ 12:45:55
URL: http://velourpojkenalfons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0